Peter Pukan (REPUBLIKA): Na toto potrebujú USA dohodu so Slovenskou republikou!


Plukovník Peter Pukan napísal na sociálnej sieti Facebook nasledujúci príspevok k dohode o amerických základniach:

Občania Slovenskej REPUBLIKY!

Dnes sme sa v diskusných reláciách v TA3 a na RTVS, dozvedeli od ministrov „slovenskej“ vlády Naďa a Korčoka, že dohoda o obrannej spolupráci (DCA) medzi Slovenskou republikou a USA je štandardnou, neškodnou dohodou, ktorou obaja sledujú výsostne slovenské záujmy a žiadnym spôsobom našu vlasť nezaťahujú do mocenských hier USA… Je to vraj rámcová dohoda, ktorá nič nerieši, vraj každú prípadnú prítomnosť ozbrojených síl USA bude mať možnosť odobriť vláda a parlament zvrchovanej (zatiaľ) Slovenskej republiky.

Chcel by som vám všetkým dať do pozornosti článok, ktorý vyšiel 14.januára 2022 (predvčerom) v denníku The New York Times, s názvom: „USA zvažujú podporu povstania v prípade Ruskej invázie.“

Článok je k dispozícii tu

V článku sa okrem iného dozvedáme, ako sa vysokí vojenskí predstavitelia nášho „najvýznamnejšieho“ spojenca vyhrážajú svojim ruským proťajškom, krvavým povstaním. V telefonických rozhovoroch ich upozorňujú, na svoje skúsenosti s výcvikom tzv. „mudžahedínov“, ktorých tak úspešne cvičili a vyzbrojovali v období ruskej invázie v 70-tych rokoch, z ktorých mimochodom neskôr vznikla tak úspešná teroristická organizácia Al-Kaida…

V tejto súvislosti prosím pozorne čítajte najmä odstavec, kde sa spomína Poľsko, Rumunsko a SLOVENSKO!

Citujem: Predstavitelia administratívy (USA), s ktorými sme tento týždeň hovorili, uviedli, že plány na pomoc ukrajinským povstalcom by mohli zahŕňať poskytovanie výcviku v blízkych krajinách, ktoré sú súčasťou východného krídla NATO: v Poľsku, Rumunsku a na Slovensku, čo by mohlo povstalcom umožniť prekĺznuť do a z Ukrajiny. Okrem logistickej podpory a zbraní by Spojené štáty a spojenci NATO mohli počas ruských ofenzív poskytnúť aj lekárske vybavenie, služby a dokonca aj útočisko. Spojené štáty by takmer určite dodali zbrane, uviedli predstavitelia (USA).

Na základe tohto tvrdenia renomovaného amerického denníka môžeme predpokladať dve možnosti:

1) Vyjednávači za Slovenskú republiku (Naď a Korčok) boli svojim najspoľahlivejším a najmierumilovnejším strategickým partnerom zákerne oklamaní!

2) Naď a Korčok klamú o dôvodoch, prečo Slovenská republika takúto zmluvu potrebuje.

Vyberte si ktorúkoľvek možnosť. Obe sú pre nás, pre naše deti, pre budúcnosť a stabilitu Slovenska devastačné.