Milan Uhrík: “Dohodli sme sa s Ficom na spoločnom masovom proteste”


Hnutie REPUBLIKA po vzájomnej dohode s občianskymi aktivistami a so Smerom podporuje spoločný masový protest 1. septembra v Košiciach.

“Áno, dokázali sme rokovať, prekonať drobné rozdiely a zjednotiť sa v podpore spoločného protestu. Nejdeme politikárčiť a súťažiť o to, kto tam bude mať viac straníckych vlajok. Budeme tam všetci spolu, slušne – ako občania za občanov. Ide nám o slobodu, o Slovensko a jeho záchranu. Všetko ostatné musí ísť bokom!”

“Verím, že sa k našej spoločnej iniciatíve pridajú aj ostatné relevantné opozičné strany a najmä všetci občania, ktorým záleží na slobode. Je čas zjednotiť sa!”

“Protestovať pred prezidentským palácom, či úradom vlády už nemá zmysel. Čaputová, Matovič či Naď kašlú na ľudí a ich vôľu. Títo budú naďalej podpisovať zákony proti ľudom, aj keby to mali robiť z pivnice či exilu.”

“Teraz je čas zatlačiť na Ústavný súd v Košiciach, ktorý jediný môže túto vládu slušným a legitímnym spôsobom zastaviť. Tento súd však sklamal ľudí už trikrát (nekonečné predlžovanie núdzového stavu, zamietnutie referenda, povolenie Mikasových vyhlášok). Ak ústavní sudcovia sklamú znovu (pri Covid pasoch), tak sú nám na nič a ľud môže tento súd rovno rozpustiť… Strážcovia Ústavy v talároch si musia odkaz ľudu (ako jediného skutočného zdroja moci) vypočuť.”

“Okrem toho, v Bratislave sa protestovalo dosť. Je čas zavítať do Košíc a podporiť aj občanov na východe Slovenska.”

“Presný čas a miesto protestu oznámime čoskoro.”

Milan Uhrík
predseda hnutia Republika