Milan Mazurek: Vláda chce obmedziť legálnu držbu zbraní a možnosť ľudí chrániť sa


Nekompetentný minister vnútra Roman Mikulec bez akýchkoľvek výhrad akceptoval šialenú smernicu Európskej komisie, ktorá výrazným spôsobom obmedzuje možnosti pri legálnej držbe zbraní.

Predkladaná novela zákona trestá slušných ľudí! Minister Mikulec tvrdí, že nemá vplyv na zamedzenie terorizmu.

Nová schválená smernica zavádza obmedzenia veľkosti zásobníkov, zbytočnú byrokraciu a kontroly, v podobe žiadostí o povolenie pri nákupe zbraní kategórie D, teda vzduchoviek či paintbalových zbraní a podobne.
Obmedzuje možnosti držby expanzných zbraní, či získanie výnimiek pre nákup zbrane kategórie A a množstvo ďalších obmedzení, ktoré nemajú žiaden reálny a zmysluplný význam.

„ Ide o obyčajnú politickú šikanu zo strany EÚ, s cieľom postupného odzbrojovania populácie. Bezbranným ľuďom sa vládne ľahšie, pretože sa nedokážu efektívne brániť proti zavádzaniu totality. V REPUBLIKE máme v tejto otázke jasno a pri prvej príležitosti tieto nezmysly bez akéhokoľvek zaváhania zrušíme. Súčasný zákon považujeme za viac-menej dobrý a žiadne ďalšie obmedzenia legálnej držby strelných zbraní nebudeme tolerovať ,“ vyjadril sa v pléne Národnej rady poslanec Milan Mazurek.

Celé vystúpenie poslanca si môžete pozrieť v priloženom videu :