Úvahy a postrehy Miroslava Urbana (REPUBLIKA)


Tento článok je spojením viacerých krátkych statusov poslanca NR SR a lekára Miroslava Urbana.

Zaujímavý obrat

Zaujímavý obrat, to čo tvrdia celé mesiace ruské telegramové kanále zrazu uverejní denník N…
..žeby mal už Zelenský spočítané dní svojho vládnutia? A USA a Európe sa už nechce sponzorovať vojnu na Ukrajine do posledného Ukrajinca?

A možno že nečitateľná proUS propaganda denníka N upadá a nikoho nezaujíma tak redaktori chceli aspoň na chvíľu vytvoriť pocit zdania že sú “objektívny”.. Ale to je len zdanie…

Slovensko krachuje iní budú rásť

Zatvorenie závodu Slovalco v Žiari nad Hronom vytvorí dodatočný dopyt po hliníku – podľa ruských zdrojov bude musieť Európa zvýšiť nákup hliníka z Ruska alebo z Číny. Ruský Rusal odhaduje že mu vďaka zatvoreniu nášho závodu narastú tržby o 2.9%.Super sankcie, my fabriky zatvárame a dávame zarobiť Rusku a Číne. Čo myslíte kedy budeme zatvárať automobilky a budeme dovážať autá za polovičné ceny z Číny?

SME-tiari nás pripravujú na vojnu? Jadrovú vojnu??

Mainstreamový proamerický bulvárny denník SME vo svojom článku píše: “Čím väčší BUDE jadrový konflikt, tým väčší bude aj vplyv na dostupnosť potravín”..

Novinári používajú slovník akoby bol jadrový konflikt len “akási” zmena počasia, príchod daždivých dní či nová akcia v Lidli…

Uvedomujú si títo pomätení novinári čo by jadrová vojna znamenala i pre nich?

Chápem že strýko Joe Biden to má za “pár” a možno ani nevie kde je a čo robí. Ale čo ostatní americkí či európski politici, novinári a kvázi “inteligencia” týchto národov, to nikto nemá odvahu urobiť prvý krok a začať rokovania s Ruskom a Ukrajinou aby vojnový konflikt skončil čím skôr a neprerástol do jadrovej konfrontácie USA (NATO) verzus Rusko?

Rokovania aj za cenu kompromisov z oboch strán sú jediné riešenie, prestaňme blúzniť o slaboduchých nápadoch blázna z Kyjeva že dobije späť Krym a Donbas. Lebo nedobije.

…A Rusko vojnu neprehrá, lebo nemôže. Dajme Rusom záruky Ukrajiny bez NATO a fašistov… USA to nespravia lebo im vojna vyhovuje (zbrojárske koncerny sa vojne tešia), ale Európa nemôže byť ďalej len kolóniou a lokajom záujmov USA! Zbaviť sa svetovej geopolitickej hegemónie USA je aj v našom záujme. V záujme mieru, bezpečnosti a stability vo svete. Multipolárny svet je realita, akceptujme to.