Jozef Viktorín (REPUBLIKA): Naď sa vrátil… Škoda


Len nedávno istý minister obrany povedal, nech ho nikto neotravuje, keď je na dovolenke. Včerajšie vyjadrenia ukazujú, že je späť, čo je škoda pre Slovensko a takisto Ozbrojené sily. Komentovať hnutie Republika, vnímať kto k nám vstúpil a ešte to aj hodnotiť, ukazuje len jedno: veľký strach.

Tu súhlasím. Musí sa báť, lebo dobre vie, čo po jeho mandáte bude nasledovať. Zdôvodňovanie rozpredávania OS SR, ako a či neznížil ich bojaschopnosť? Ako nakupoval? Čo, kedy a či vôbec výhodne a efektívne pre Slovensko? Je to len zlomok náhľadu do jeho pokriveného svedomia, ku ktorému majú subjekty ako OĽANO blízko.

Tu treba povedať, že neobhajujeme nikoho, ani predošlých. Žiadna márnomyseľnosť a pocit nedotknuteľnosti ako je to u Naďa. On nie je ten, čo by vôbec mal komentovať kto a kedy niekde vstúpi. On a jemu podobní vôbec nepochopili, že o spravodajských službách sa vo verejnom priestore hovorí minimálne alebo vôbec. On je ten, ktorý pomáha cudzím službám pôsobiacim v SR, a to je jedno, odkiaľ pochádzajú. Nech sa zamyslí, keď sa k niečomu podobnému vyjadrí. Bez ohľadu na konštatovanie, je to jeho ďalší krok k ohrozeniu bezpečnosti SR. To, že to nevedia média a pomáhajú oslabovať našu bezpečnosť, na to sme si zvykli. Aj keď „hejty“ a senzácie ich živia. Často na úkor celej spoločnosti.

Minister nech vie, že my, Republika, máme reálne politické právo kritizovať a brať ho na zodpovednosť. Na rozdiel od neho nemáme špinavé ruky. A vieme tiež na rozdiel od neho komunikovať. Skrátka sme tu pre občanov, ktorým chceme dať nádej a tvrdou prácou ukázať, že je možné dosiahnuť adekvátne výsledky. Vieme nielen použiť legitímnu kritiku ako súčasť opozičnej práce, ale aj dať riešenia a prísľub občanovi, že ho vieme počúvať a takisto mu slúžiť. Racionálny dialóg, stabilita, normálnosť a zdravý rozum je to, čo ponúkame.

Na obrázku môže byť 1 osoba, obloha, oceán, súmrak a príroda