Jozef Viktorín (REPUBLIKA): “Pán minister, ste pri zmysloch?”


Generál J. Viktorín prostredníctvom statusu na sociálnej sieti posiela ministrovi obrany jasný odkaz:

“Výchova je dôležitá vec. Rešpektovanie logických pravidiel taktiež. O slušnosti ani nevravím. Ale viem, že toto Vám nič nehovorí, keďže sú to charakteristiky slušných občanov.

Minister neustále prekračuje Rubikon a chce ukázať, že on je ten hlavný hrdina a „cowboy“, ktorý urobí poriadok. Človeka mrzí, že Ministerstvo obrany SR nemá (až na pár výnimiek) šťastie na lídrov. Málokto však predpokladal, že to môže byť až tak hrozné.

Arogantný, vulgárny, odborne nepripravený a hlavne človek, ktorý by v normálnom, stabilnom prostredí bol už pravdepodobne (a v tom lepšom prípade) mimo politiky. Je mi ľúto vojakov, dôstojníkov a civilných zamestnancov, že táto osoba dehonestuje ich dlhoročnú, kvalitnú prácu.

Pán minister, nemyslíte, že nastal čas Vášho rýchleho odchodu? Ani by mi nenapadlo, že sa z toho výletu v USA, o ktorom podivuhodne neposkytli médiá žiadne informácie, vrátite. Žiaľ, nenechali si Vás tam.

Žiadam Vás, zmeňte slovník, nerozdeľujte spoločnosť a nevyzývajte na použitie hrubej sily voči občanom, ktorí Vám platia celý ministerský komfort. Predpokladám, že Vaše výroky určite neujdú patričnej pozornosti príslušných orgánov. Nie ste všemocný, ani minister na celý život.

Ste služobník štátu, služobník občana, ktorý od Vás čaká serióznosť, pokoj, rozvahu a rozhodnutia v prospech Slovenskej republiky. Neviem, či tomu rozumiete. Pred použitím vulgarizmov, pán minister, sa treba postaviť pred zrkadlo a zamyslieť sa. Vaše vyjadrenia už totiž hraničia s nepríčetnosťou.”